Tabellák
 
---Speedway Hírek---

#SEC beszámoló és a jövő évi változások

2014.09.24. 18:20, P.Edit

Portálunk az elmúlt években számos alkalommal szervezett már utakat különböző versenyekre. Az elmúlt hétvégén a częstochowai EB döntőn jártunk és két 9 személyes buszt is indítanunk kellett a nagyobb-számú érdeklődés miatt. 

 

 

 

Legtöbb útitársunk debreceni volt, azonban Egerből, Sátoraljaújhelyről, Miskolcról is a Live-tourt választották, de egy szurkoló még Szegedről is eljött, csakhogy nagy kedvencét Emil Sayfutdinovot élőben láthassa idén versenyezni.

 

Közel 600 kilométernyi utazás után a verseny előtt jóval már a stadionba érkeztünk, ahol azon nyomban a biztonsági zónát elválasztó kerítésre került magyar zászlónk. Több, személyautóval érkező honfitársunkkal is találkoztunk, így összeszámolva körülbelül félszáz magyar szurkoló nézte élőben a versenyt.

 

 

A verseny parádés volt, utólag visszanézve a tv-ben, újra el kell ismernünk, hogy a speedway élőben merőben más. Azt, ahogy Grigorij Laguta a lufi aljára téve hátsó kerekét, hihetetlen tempóban száguld, nem adhatja vissza semmilyen HD-s felvétel. Grisa nem hazudtolta meg hírnevét, miszerint a częstochowai pályán verhetetlen, olyan íveket választva versenyzett, hogy a speedway szurkolók csak szájtátva nézték.

 

 

Maga a verseny a már megszokott SEC-es profizmussal, de emellett könnyedséggel is zajlott le. A versenyzők a depóban egymással beszélgetve, poénkodva várták a versenyt, semmilyen feszült hangulat nem volt tapasztalható. Azt, hogy a versenyzők is elégedettek voltak, Daragó István, aki az Európa Bajnokságot szervező és irányító testület tagja megerősítette felém az alábbi szavakkal:

 

„A versenyzők is élvezték a SEC-et és nem csak a jó pontpénzek okán, hanem a sorozatban tapasztalt stílus, hangulat miatt is.”

 

A verseny után Krakkó felé vettük az irányt, ahol a csapatunk fáradtan ugyan, de a versenytől kicsit fel is dobva lepihent. Másnap rövid városnézés következett, majd szombaton estére érkeztünk haza.

 

 

Összességében nagyon jó versenyt láttunk, az utazást végigbeszélgetve megállapítottuk, hogy az Egyéni Európa Bajnokság megújulása nagyon jót tett szeretett sportunknak.

 

 

A jövő évi sorozat is négy döntőből fog állni. Az elődöntők után a challenge versenyről 7 versenyző jut a döntőkbe. Ekkor nevezik majd meg azt a három állandó szabadkártyás versenyzőt, aki az idei év első 5 helyezettje és a challengen továbbjutókhoz fog csatlakozni. Jövőre is, akárcsak eddig, a 16. versenyzőt a rendező fogja az adott döntőre szabadkártyásként megnevezni.

 

Ennek megfelelően öt versenyző van jelenleg, akit jövőre bizonyosan láthatunk majd az Egyéni Európa Bajnoki sorozatban: Emil Sayfutdinov, Peter Kildemand, Nicki Pedersen, Martin Vaculik és Janusz Kołodziej.
 

Fotók: Asztalos Krisztián és Fazekas Sándor

Címkék: SEC
 
Szavazás
Ki nyeri a Páros EB-t

Cseh-Köztársagág (26 / 23%)
Lengyelország (44 / 39%)
Ukrajna (2 / 2%)
Magyarország (19 / 17%)
Oroszország (13 / 11%)
Lettország (8 / 7%)
Németország (2 / 2%)

Szavazatok száma: 114

Létrehozás időpontja:
2014-10-13 12:02:30

Szavazás lezárva:
2014-10-25 18:11:14


Lezárt szavazások
 
Tabellák
H.   Versenyző Össz.
1. Patryk Dudek  56
2. Fredrik Lindgren 48
3. Niels K.Iversen 44
4. Leon Madsen 42
5. Bartosz Zmarzlik 41
6. Antonio Lindbäck 38
7. Bartosz Smektala 35
8. Robert Lambert 34
    Teljes bajnoki tabella

 

H.   Versenyző Össz.
1. Leon Madsen -
2. Jaroslaw Hampel -
3. Robert Lambert -
4. Mikkel Michelsen -
5. Antonio Lindbäck -
6. - - -
7. -   -
8. -   -
    Teljes bajnoki tabella

H Versenyző Nemzet pont
1 Bartosz Smektala 20
2 Maksym Drabik 19
3 Robert Lambert Great Britain 13
4 Dominik Kubera 12
5 Andreas Lyager 12
6 Patrick Hansen 10
7 Fredrik Jakobsen 7
8 Daniel Bweley Great Britain 6
    Teljes bajnoki tabella

 
A hét képe

 

 
Hozzászólások
 
Mi az a speedway?

 
Kereső az Oldalon

 

 
 

 

 

 

Látogatók
Indulás: 2009-03-02
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 




SWC Döntő  Teljes verseny

 

 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!